+380 (50) 617 84 04
moc.liamg%40ocnoysprku

+380 (50) 617 84 04
moc.liamg%40ocnoysprku

Книжкова полиця УПОА: Тьєррі Янсен «Испытание болезнью: как пережить рак груди»

Книжкова полиця УПОА: Тьєррі Янсен «Испытание болезнью: как пережить рак груди»

Сьогодні ми розповімо вам про книгу Тьєррі Янсена «Испытание болезнью: как пережить рак груди»

 Автор книги Тьєррі Янсен — доктор медицини, хірург, який став психотерапевтом. Але він вважає за краще називати його діяльність психо-духовним супроводом. Свою книгу Тьєррі присвятив жінкам, з якими він познайомився під час своєї роботи і які хворіли на рак молочної залози 

Книга складається з п’яти частин:

 1. Лицом к болезни,

 2. Лицом к близким,

 3. Лицом к медицине,

 4. Лицом к себе,

 5. Лицом к будущему.

В першій частині «Лицом к болезни» автор спрощено торкнувся теми канцерогенезу – причин розвитку пухлини молочної залози, грунтуючи свої викладки на наукових даних, які були доступні на момент написання книги. Можемо твердо сказати, що на сьогоднішній день, а це 15 років після того як була написана книга, наші пацієнтки про цю тему знають значно більше, ніж описано в книзі. Треба також зазначити, що автор дуже акуратно підійшов до розгляду теми гіпотетичного зв’язку між розвитком раку і стресом. Він допускає, що такий зв’язок можливий, але все таки зазначає, що з суворо наукової точки зору ця гіпотеза не доведена в наукових дослідженнях. Додамо, що вона не доведена і по сьогоднішній день.

 В другій частині книги «Лицом к близким», автор розглядає стосунки «пацієнт – партнер пацієнта», «пацієнт – діти пацієнта», «батьки-пацієнти – їх діти», «пацієнт – друзі». Приклади ситуацій в цих зв’язках, які наводить Тьєррі в цій частині будуть знайомі багатьом пацієнткам.

 В третій частині «Лицом к медицине» автор торкається тем взаємовідносин між лікарем і пацієнтом, етики комунікацій в цій парі, альтернативної медицини.

 В наступній частині «Лицом к себе» Тьєррі аналізує причини негативних емоцій і станів пацієнток, радить прислуховуватися до свого тіла і пише про прийняття себе.

 І в заключній частині «Лицом к будущему» Янсен описує переваги психотерапевтичної допомоги і можливості самостійної роботи, торкається тем нових сенсів життя і планування майбутнього.

— Щоб ви сказали жінці, яка тільки дізналася, що у неї рак молочної залози?

— Дихайте. – відповідає Тьєррі Янсен.