+380 (50) 617 84 04
moc.liamg%40ocnoysprku

+380 (50) 617 84 04
moc.liamg%40ocnoysprku

“Диалектическая поведенческая терапия для онкологических пациентов.

“Диалектическая поведенческая терапия для онкологических пациентов."

“Диалектическая поведенческая терапия для онкологических пациентов. Как научиться управлять своими эмоциями и найти равновесие между неопределенностью и надеждой” по-справжньому цінна та унікальна книга для пацієнтів, написана з великою любов'ю, розумінням і турботою про пацієнтів чудовими психологами Елізабет Штунц і Маршою Лінехан.

👉 Дуже часто пацієнти просять онкопсихологів порадити корисну літературу, яку можна почитати. Сьогодні є чудова новина - щойно вийшла з друкарні книга, яку можно, а деколи і потрібно порадити почитати онкопацієнту, його близькому та й самі онкопсихологи знайдуть в ній багато корисного.

👉 Можна сміливо стверджувати, що подібних книг для пацієнтів на нашому просторі досі не було. Вона допоможе подивитися на багато обставин життя з онкологічним діагнозом з нових ракурсів і перспектив.

👉 Вільям Брейтбарт (соратник Джимі Холланд), голова департаменту психіатрії з Memorial Sloan Kettering Cancer Center написав про цю книгу, що вона фантастична, і він знаходиться в абсолютному захваті від того факту, що ця книга набуде широкого поширення серед пацієнтів.

У чому ж крутість цієї книги? Два найголовніших чинники:

Автори:

Елізабет Штунц - психотерапевт, психоаналітик, cancer survivors.

Марша Лінехан - психотерапевт, автор діалектичної поведінкової терапії (DBT). Багатьом колегам це ім'я прекрасно відомо, також як і її книги по терапії межового розладу особистості. Мати Марші померла від онкологічного захворювання і вона не з чуток знає дуже багато про тему.

Вперше використання DBT (діалектичної поведінкової терапії) для онкологічних пацієнтів:

В двох словах про DBT. D в DBT означає діалектику - два аспекти, які здаються протилежними, цілком можуть бути реальністю і ужитися в одній людині. Діалектика дає зрозуміти, що можна думати, відчувати або діяти більш ніж одним способом. Ми можемо бути одночасно нещасні через рак, і ми все ще можемо бути щасливими в деяких інших сферах нашого життя.

Ми можемо одночасно боятися і сподіватися, відчувати себе слабкими і діяти напористо. Можна відчувати себе безпорадним через те, що ми не можемо контролювати все, що відбувається і усвідомлювати, що ми можемо вносити різні зміни в наше життя і мати певний контроль. Діалектичні стратегії, описані в книзі, допоможуть знайти більш збалансований підхід до подолання труднощів, підтримуючи протилежні почуття, думки і відчуття.

В книзі є відповіді на багато питань, що цікавлять пацієнтів та їх близьких - як впоратися з новиною про онкологічному діагнозі, як приймати ефективні рішення, як впоратися з сильними почуттями - страхом, тривогою, сумом. Також будуть дані важливі рекомендації про те, як знаходити нові життєві смисли, як підтримувати особисті взаємини, як спілкуватися з колегами і медичними фахівцями.

А найголовніше - визнати, що в будь-який навіть самій страхітливій ситуації є місце не тільки страху, а й надії. «Бути хоробрим означає не ігнорувати страх, а робити те, що потрібно, навіть якщо ви боїтеся», - напевно ці слова з книги стануть для багатьох читачів золотим правилом під час лікування. У цій книзі ви зможете знайти дуже багато важливого і корисного для себе. Того, що допоможе вам і вашим близьким впоратися з непростими емоціями і станами.

Книга видана російською мовою, видавництво “Діалектика”. Науковий редактор та автор передмови цього видання наша президентка Ія Слабинска